Useful apps for Euro trip!

Smartphone apps infographics

 

Nak berjalan kena lah ada ilmu sikit, tak best lah kalau pergi menonong je kan. Selain dari buat research sikit pasal euro, kami jugak ada download apps yang mungkin berguna di sana nanti.

  1. Tripadvisor – Ini paling berguna. Macam macam tips untuk setiap tempat/restoran/transportation. Rajin public contribute untuk Tripadvisor. Salute!
  2. XE currency – Apps ni untuk calculate currency. Takdela korang kena calculate satu satu. Just masukkan currency apa dan apa untuk di kira kan oleh apps ni.
  3. Waze/Google/Ulmon – Untuk maps! Ulmon dan Google boleh digunakan tanpa data internet, bagusnya!
  4. Uber – Kalau tak nak naik teksi sana, boleh try Uber. Dengar cerita murah sikit dari teksi.
  5. Spotted by Locals – Tips and tricks by locals, menarik kan!
  6. Wifi Finder – On dan apps ini akan carikan anda wifi
  7.  Communication : Whatsapp for the win!

 

Sila lah komen kalau ada apps yang best untuk digunakan dekat Europe nanti!

Sekian.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s